Debat 4: Bacteriën als vrienden in de voedselketen

Vierde avond dinsdag 19 april, 20:00-22:00 uur
Bacteriën als vrienden in de voedselketen

Ze zijn te klein voor het menselijk oog, maar bacteriën spelen een cruciale rol in ons leven en in de voedselketen. Ten goede en ten kwade. Dat speelt in alle schakels van de voedselketen: de bodem, gewassen, de veehouderij, de voedselbewerking en niet te vergeten de voedselvertering in onze darmen.

Wat zijn de nieuwste inzichten over bacteriën als partners in de voedselketen? Kunnen we pathogene, al dan niet resistente bacteriën bestrijden met andere bacteriën? Hoe zorgen we voor goede balansen in de bodem, de veestapel en ons eigen lichaam, zodat bacteriën vaker onze partners worden?

Keynote sprekers:

  • prof. Wim van der Putten, NIOO en Wageningen Universiteit
  • prof. Huub Savelkoul, Wageningen Universiteit

Reacties van:

  • dr. Sandra de Weert, Koppert B.V.
  • dr. Constance Schultsz, medisch microbioloog Amsterdam Medisch Centrum AMC


Compleet verslag van debat 4, inclusief foto's (pdf)

Beknopt verslag van Alexis de Roode op Foodlog.nl